Porin Navigaatioseura r.y.

Katsastus

Katsastusasiaa

Järjestäytyneillä veneilijöillä on mahdollisuus katsastuttaa veneensä jäsenseurassaan erillisten katsastusohjeiden mukaisesti. Katsastuksen tarkoitus on ylläpitää ja edistää veneen turvallisuutta. Katsastuksessa käydään läpi veneen tekniikkaa ja varustusta, jotka vaikuttavat veneen turvallisuuteen. On kuitenkin syytä muistaa, että vastuu veneestä ja siinä olevien henkilöiden turvallisuudesta kuuluu veneen omistajalle tai haltijalle ja kulussa oltaessa kipparille.

Katsastusmenettely

Katsastus suoritetaan purjehduskauden alusta kesäkuun loppuun mennessä ja se on voimassa seuraavan vuoden kesäkuun loppuun. Katsastettu vene merkitään vuosittain kotiseuransa venerekisteriin, jolloin vene saa oikeuden käyttää seuransa perälippua.

Katsastusmenettely on jaettu perus- ja vuosikatsastukseen. Peruskatsastus suoritetaan viiden vuoden välein, ja se kohdistuu veneen rungon, voimansiirron, ohjauslaitteiden ja läpivientien tarkastukseen. Vuosikatsastus suoritetaan vuosittain, ja se kohdistuu turvallisuusvarusteisiin ja -laitteisiin.

Peruskatsastus uusitaan aina, jos veneen omistaja tai jäsenseura muuttuu tai jos veneeseen tehdään merkittävä muutos tai se on vaurioitunut.

( Trafi )

Peruskatsastuksen yhteydessä täytetään venetodistus ja laaditaan katsastuspöytäkirja, jonka kopiokappale jää veneen omistajalle. Kopiokappale (keltainen) ja todistus on säilytettävä veneessä ja esitettävä aina vuosikatsastuksen yhteydessä. Pöytäkirja on myös hyvä muistilista kevään kunnostuksissa.

Ensikertaa venettä katsastuttaessaan on usein epäselvää, mitä pitää huomioida ennen kuin kutsuu katsastajan paikalle. Tarkemmat katsastusohjeet löytyvät seuran nettisivuilta. Osoite sinne on http://www.porinnavigaatioseura.fi/3/forum/index.html

Sieltä löytyy myös vuoden 2017 katsastusten painoalueet.

Kevään katsastuspäivät ovat:

15.05 klo 17-18 Reposaari

27.05 Katsastuspäivä Tynnyrikarissa

12.06 klo 17-18 Reposaari

Katsastuspäivien ulkopuoliset katsastukset ovat tilauskatsastuksia, ja niistä perittään tilauskatsastusmaksu, jollei katsastajan kanssa muuta sovita. (Esimerkiksi katsastukset katsastajalle sopivana ajankohtana hänen ollessaan Tynnyrikarissa tai Reposaaressa.)

Katsastusten hinnat ovat:

runkokatsastus 35 €
alustodistus 6 €
vuosikatsastus 20 €

tilauskatsastus 35 €
kirjaamismaksu 15 €
ulkopuoliset (muut seurat) 20 €

Hyvää veneilykesää toivottavat Porin Navigaatioseuran katsastajat:

Marjo Koski p. 040 557 8497

Vesa Hakanpää p. 0500 516 952

Juha Koskinen p. 0500 590 290

Sivun alkuun | Powered by CMSimple_XH | Template by w.scharff | Accompanying Template Tutorial | Kirjaannu