Porin Navigaatioseura r.y.

Koulutus

Porin Navigaatioseura kouluttaa saaristo, rannikko- ja avomerilaivureita.

Koulutus tapahtuu Porissa, Ulvilassa, Luvialla ja Kokemäellä yhdessä Työväenopiston kanssa. Koulutusvaatimukset perustuvat määräykseen TRAFI/13222/03.04.01.00/2013.

Tutkinnot järjestetään kahdesti vuodessa Suomen Navigaatioliiton tutkintolautakunnan laatimilla kokeilla.
Tutkinnon hyväksyttävästi suorittanut henkilö saa suorituksestaan diplomin ja oikeuden käyttää aluksessaan Suomen Navigaatioliiton laivuriviiriä.

Käytännön harjoittelu

Merimaikalla

Seuran koulutusvene Merimaikka on jäsenten käytettävissä. Veneen luovuttamisesta jäsenten käyttöön vastaa venemestari.

Ennen kuin jäsen voi ottaa Merimaikan käyttöönsä, tulee hänen osallistua ohjattuun koulutuspurjehdukseen, jonka aikana hänet perehdytetään aluksen käyttäjäksi.
Koulutuspurjehdusten ajankohdat on ilmoitettu toimintasuunnitelmassa.

Muilla aluksilla

Jo lähes perinteeksi on muodostunut järjestää vuosittain mahdollisuus harjoitella navigointitaitoja monipuolisemmin. Seura on järjestänyt koulutusta Suomen Purjelaivasäätiön aluksilla, lähinnä kuunari Lokilla. Vieraissa saaristo-, rannikko- ja avomeriolosuhteissa on mahdollisuus perehtyä tutkan käyttöön ja aluksen navigointiin pimeässä.

Leireillä

Nuorisolle tarkoitettu alkeisopetus toteutetaan leireillä, joissa veneliikenteen sääntöjen ja hyvän merimiestavan tuntemuksen lisäksi tutustutaan mm. purjehduksen alkeisiin, melontaan, sukellusharrastukseen ja muuhun tärkeään asiaan.

Sivun alkuun | Powered by CMSimple_XH | Template by w.scharff | Accompanying Template Tutorial | Kirjaannu