Porin Navigaatioseura r.y.

Porin Navigaatioseura kouluttaa saaristo, rannikko- ja avomerilaivureita.

Koulutus tapahtuu Porissa, Ulvilassa, Luvialla ja Kokemäellä yhdessä Työväenopiston kanssa. Koulutusvaatimukset perustuvat määräykseen TRAFI/13222/03.04.01.00/2013.

Tutkinnot järjestetään kahdesti vuodessa Suomen Navigaatioliiton tutkintolautakunnan laatimilla kokeilla.
Tutkinnon hyväksyttävästi suorittanut henkilö saa suorituksestaan diplomin ja oikeuden käyttää aluksessaan Suomen Navigaatioliiton laivuriviiriä.

Käytännön harjoittelu

Leireillä

Nuorisolle tarkoitettu alkeisopetus toteutetaan leireillä, joissa veneliikenteen sääntöjen ja hyvän merimiestavan tuntemuksen lisäksi tutustutaan mm. purjehduksen alkeisiin, melontaan, sukellusharrastukseen ja muuhun tärkeään asiaan.

Saaristolaivuri

Veneliikenteen perustiedot

Saaristomerenkulun opetus, joka on koulutusportaan ensimmäinen aste, keskittyy navigoinnin perusteisiin ja vesiliikennesäädöksiin.

Näiden jokaisen merenkulkijan perustietojen hallitseminen tuo varmuutta pienveneilijän toimintaan vesillä.

Rannikkolaivuri

Perustietojen täydennys

Rannikkomerenkulun opetus täydentää aiemmin opittuja tietoja ja siihen sisältyvät mm. paikanmääritysmenetelmät, eksymä, sääoppi, vuorovesioppi ja elektroninen paikanmääritys.

Tutkinnon suorittamisen edellytys on aiemmin suoritettu Saaristolaivurin tutkinto.

Hyväksytty tutkinto mahdollistaa Kansainvälisen huviveneen kuljettajan pätevyyskirjan saamisen.

Avomerilaivuri

Tähtitieteellinen merenkulkuoppi

Tähtitieteellisen merenkulkuopin kurssi on Suomen Navigaatioliitto ry:n kurssivaatimusten mukainen liiton laivuriopintojen kolmas, ylin taso.
Kurssi antaa teoreettiset valmiudet avomerellä tapahtuvaan paikanmääritykseen.

Kurssilla opiskellaan tuhti annos tähtitiedettä, taivaankappaleiden liikkeitä, tarkkaa ajanmääritystä ja tähtien tunnistamista.

Tutustutaan sekstanttiin ja opiskellaan kuinka sen ja merenkulun taulukkokirjojen avulla tehdään paikanmääritys. Kurssin aikana suoritetaan huomattava määrä harjoitustehtäviä.
Suoriutuakseen kurssista kannattaa osallistua tunneille ja tehdä annetut tehtävät. On kyllä niitäkin, jotka pystyvät itsenäiseen opiskeluun, mutta töitä pitää silloinkin tehdä.

Kurssille osallistujilta edellytetään aikaisemmin suoritettua saaristo- ja rannikkomerenkulkuopin kurssia tai vastaavia tietoja. Kurssi kestää yhden lukuvuoden, alkaen syyskaudella.

Porin Navigaatioseura on järjestänyt kyseisen kurssin keskimäärin joka toinen vuosi, riippuen osallistujien määrästä. Halukkuuttaan kurssiin kannattaa siis ilmoitella hallituksen jäsenille.

Sivun alkuun | Powered by CMSimple_XH | Template by w.scharff | Accompanying Template Tutorial | Kirjaannu